perjantai 15. huhtikuuta 2016

Hillanen-mekko

Tänään ilmestyvässä teetee verkkolehdessä on taas monta kivaa kesäistä mallia. Yhden niistä olen neulonut jo viime kesänä ja onnistunut olemaan siitä hys hys tähän asti.

Sain koeneulottavaksi Pia Kaukisen Hillanen-mekon. Lehdessä sen nimi on kyl muutettu vaan Tytön hellemekoksi (teetee neulelehti 2/2016, malli 2).
 On aina kivaa päästä koeneulojaksi. Saa ruotia ohjetta oikein urakalla, kysellä "tyhmiä", antaa palautetta ja ehdotuksia ja saada suunnittelijaparka hermoromahduksen partaalle! Kaupan päälle saan itse puotiin valmiin mallineuleen, jonka saa laittaa esille kun ohje on julkinen.
Mekon helmaa kiertää pitsikukkarivi, joka jatkuu etuosan keskellä pääntielle. Verkkolehdessä on havainnolliset kuvat Flowers in a rowin (tai venäläisten pitsikukkien) neulomisesta Tytön juhlaboleron (malli 8, myös Pia Kaukisen suunnittelua) yhteydessä. Kukkaneueleesta on tehty myös monta You Tube -videota, joista minäkin opettelin alkuun. Linkki yhteen videoista olisi TÄSSÄ. 

Lanka: teetee Hilla, menekki 168g. Puikot 3 mm Addin pitsipyöröpuikot 60 cm. Lisäksi tarvittiin läjäpäin silmukkamerkkejä... Yritin pärjätä ilman, mutta lopulta oli pakko taas tunnustaa, että moiset killuttimet puikolla ihan oikeasti toimivat neulojan pikku apureina. Hilla näyttää kerällä jotenkin ankealta, mutta sitä on kiva neuloa ja lopputulos on mukavan tuntuinen.

No kuinkas kävikään? Onko meillä täällä puodissa nyt mallineule ikkunassa? Ei oo.
Mekko oli matkaneuleena viime kesänä, kun olin kipseineni "päivähoidossa" äidin ja isän mökillä. Kirpputyttö näki neulomuksen ja varovasti kysyi mitä oon tikuttelemassa. Kerroin et mekkoa pukkaa, mutta se taitaa olla hänelle liian pieni. Likka laski yhteen yks ynnä yks ja valisti mua et pikkuveli (silloin vajaan kuukauden ikäinen) on poika eikä pojat käytä mekkoja!

Kävi sit niin, et valmis kolttu olikin aika iso. Sain luvan antaa sen Kirpulle vaikka malli ei vielä ollut julkinen. Vasta joskus joulun tienoilla mulle selvis et mekko oli kiva koska se oli Elsanvärinen. Luulen, et mekko menee tunikana vielä tämänkin kesän, jos väri kelpaa edelleen.
Kuten tiskipöydällä lojuneista burana-ja panadolipurnukoista näkyy, tätä mekkoa neuloin hyvässä pilleripöhnässä, joten en ota vastuutua ohjeen oikeellisuudesta :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis mekko. Pitääkin kurkata joko linkki olisi sähköpostissa.

  VastaaPoista
 2. Ompa nätti mekko ja niin kaunis tuo väri.

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko Elsan värisenä! :) Nytpä tiedän minäkin Elsan värin, oli ennestään aivan outo juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans ihmetelly et kaikki pikkulikat ei enää haluakaan kaikkea pinkkinä...

   Poista
 4. Kaunis on mutta meidän pieni prinsessa tulee saamaan keltaisen kukkamekon, malli 1 uudessa teetee lehdessä :)

  VastaaPoista
 5. Nätti mekko ja on myös marjutinvärinen :D

  VastaaPoista
 6. Nätti mekko ja on myös marjutinvärinen :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!