perjantai 1. huhtikuuta 2016

Virkattu matto

Meillä puodin takahuoneessa ollaan viime päivät harrastettu kurjuuden maksimointia. Kumpikaan ei varsinaisesti rakasta virkkaamista, mutta silti tartuttiin koukkuihin ja valmistakin on tullut.

Parin viikon kuluttua kaikissa teeteemyymälöissä vietetään virkkausviikkoa. Kerrankin meillä on mallitöitä valmiina hyvissä ajoin. Ja vaikka virkkaaminen ei olekaan lempipuuhaa, niin aika kivoja juttuja ollaan tehty. Nämä ovat vielä hyshys - kuvia näette kun aika on.

Ja kun kerran kurjuutta piti maksimoimaan, niin samalla puhdilla tartuin meille tulleeseen varmaan kevään merkkiin eli teetee Trikookuteeseen ja ysin Waves-koukkuun. Mattoa syntyi:

Mitähän kivaa tuosta sanoisin... Kädet on kovilla ja mulle tuottaa tuskaa saada kerroksen vaihtumiskohta nätiksi. Aluksi matto näytti epäilyttävästu röyhelöiseltä, mutta valmistuttuaan se oli jo vähän parempi. Voisko joku kertoa miksi virkkuu loimottaa vaikka laskin silmukat joka kerroksen jälkeen ja ne oli ihan oikein! Käyttämällä viimeistelyssä märkää rättiä ja silitysrautaa siitä tuli silti ihan kelpo matto! Hyvä minä!

Ja hyvä oli ohjekin! Kerrankin törmäsin virkkausohjeeseen, jossa mun ei tarvinnut miettiä et onko virhe ja ymmärränkö oikein! Ohje löytyy Tekstiiliteollisuuden sivuilta ilmaiseksi: Virkattu matto. Siellä on myös ohje kivaan koriin ja laukkuun.

Mattoon kului vähän yli kaksi paalia kudetta. Jätin tokavikan kerroksen tekemättä, kun näytti uhkaavasti siltä, että kude loppuu kesken. kokoa en muistanut mitata, mut on kai se suunnilleen 80 cm.


Seuraavaksi jotain neulottua... Tuliskohan villapaita valmiiksi ennen kesähelteitä? Ei puutu ku vähän kokoonkursimista ja kaulus!

6 kommenttia:

 1. Nätti matto! Vielä vähän lisää virkkausta ja alat jo pitää siitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos totta puhutaan niin...Koska Idan virkkuu on vielä kesken ja niitä kivavirkkauslankoja jäi vielä toiseenkin tekeleeseen ni jatkoin tänään MYÖTÄTUNTOvirkkausta :) Sun nessupaketille olis tällä viikolla ollu kans käyttöä, mut trikookuteeseen en enää koske!

   Poista
 2. Sievä matto. Blogissani on sinulle haaste.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!