sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Teetee virkkausviikko alkaa

Huomenna alkaa teetee virkkausviikko. Mehän ollaan valmistauduttu siihen jo pari viikkoa. Virkkaamalla - kuinkas muuten!

Kivoja koreja ja purkkeja pikkutavaroiden säilytykseen. Lankana teetee Apollo. Allaoleva mattokin on Apollosta - neulottu kaksinkertaisella langalla ja seiskan puikoilla. Ohje siihen(kin) löytyy uusimmasta teetee neulelehdestä. Oli Ida-Marian idea jalostaa mun vanha bambutiskirättimallini vähän krouvimpaan käyttöön.

Minä virkkailin amppeleita:
Sinisenä ja punaisena.
Tein ensin punaisen ja kun ohje oli kiva ja helppo niin innostuin tekemään toisenkin. Ajattelin et toi alaosan tupsu on ihan turha, mutta pakko myöntää, että tuo punainen versio näyttää vähän paljaalta ilman.Apollo on kiva lanka virkata, koska trikoomaisen rakenteensa vuoksi se ei halkeile ja on silti paljon kevyempää kuin trikookude.

Mitä olisikaan amppeli ilman kukkia? Ne järjestyivät mainiosti seinänaapurissa olevasta kampaamo/tilauskukkakauppa Salon Fleurista.

Ida virkkasi kivan korin:
 Näitä vois olla monta rivissä kylppärissä tai vaikka veneessä ai mökillä. Jokaiselle perheenjäsenelle eri värinen omien tavaroiden säilytykseen.

Teetee trikoosta virkattu matto on blogissa ollut jo aiemmin täällä

Tottahan niitä turvalonkeroitakin ollaan virkkailtu. Hurja yksisilmäinen hippimustekala näyttää kieltä:
Kassi mielenkiintoisesta Katian Raphia-paperilangasta. Ohje löytyy Suuresta Käsityölehdestä 3/2016.
Virkkaminen taitaa sittenkin olla ihan hauskaa ja koukkua voi käyttää monenmoiseen. Mitä enemmän sitä olen viime päivinä harrastanut, sitä vähemmän se tuntuu "kurjuuden maksimoinnilta" kuten vielä mattoa virkatessani manailin. Viime viikolla harjoiteltiin Salon seudun kädentaitajien kanssa porukalla räsyvirkkausta ja koukkuneulontaa ja  pitsihaarukkakin on kaivettu naftaliinista!
Tervetuloa virkkausviikolle Anjalinille Salon Annankatu viiteen!

4 kommenttia:

 1. Tykkään kyllä virkata, mutta trikoovirkkaus ei ole vielä innostanut. Mutta virkkailen sitten vaikka sytomyssyjä tällä viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistat sytaritkin! Apollo on ihan kiva virkattava - sitä kun virkataan nelosen koukulla.

   Poista
 2. Reissuun mukaan otan turvalonkerovirkkuut.... mähän en yleensä tee mitään kässyjä reissussa, mutta jos nyt yhden sais aikaiseksi...
  Kivoja juttujahan te ootte tehneet - sitä se just on: virkatenkin voi tehdä erilaisia juttuja!

  VastaaPoista
 3. Paljon kivaa voi virkata ! Mäkin olen tehnyt enkat tänä vuonna, kun kaksi lapsenlapsista sai torkkupeitot.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!