perjantai 22. huhtikuuta 2016

Palavirkkuita ja jalattimiaIsoäidinneliö tai niinku jostain luin – Mummoruutu - on varmaan kaikkest käytetyin palavirkkuujuttu. Ittelle ei oikein koskaan oo kolahtanu enneku männäviikolla selailin vanhaa Kauneimpien Käsitöiden joululehteä.  Ja kun virkkuuviikko oli meneillään ja yhtäkkiä kevätsää muuttui hyytävän kylmäksi, niin päätin kokeilla kivoja tossuja:
Tossuihin meni yhteensä 12 mummoruutua ja ruutujen virkkuu oli oikeasti hauskaa.
Lankana teetee Salla. Menekki pariin oli yhteensä 76 g. Mustaa, harmaata, pinkkiä ja punaisenkirjavaa. Koukku 3 mm Waves.
Joo palojen virkkuu oli hauskaa, mutta lankojen päättelyyn meni melkein yhtä kauan aikaa… ja pikkuinen pohtiminen on aina siitä, miten kootaan ja missä järjestyksessä. Palat virkkasin yhteen kiinteillä silmukoilla.
Kivat vierastossukat ja miksei ihan ittellekki.
Lisää paloja – pitää heti tunnustaa ettei oo omaa käsialaa. Ida on koko viikon kaikki vapaahetkensä virkkaillut teetee Apollosta Suuressa Kässylehdessä olleen kassin omaa modausta. Minä olen koko viikon hiljaa mielessäni tuntenut myötätuntoa… iso työ, vaikka miten monta palaa, vaikka miten monta langanpätkää pääteltävänä ja koko projekti näytti koko ajan varsin kummalliselta. Jopa vielä eilen:
Vaan kiva kesäkassi siitä tuli: 
Lankana teetee Apollo, koukkuna 4,5 mm Waves (kait). Ja kun kassi oli valmis niin Ida kertoi et sen tekeminen oli ollut kivaa! Ihan turhaan olin sääliny – toiset tykkää toisesta ja toiset (=minä)  haluu mennä siitä mistä aita on matalin. Saumoista minäkin tykkään, mut rajansa kaikella! Jopa minä alan pohtia miten tuollaisen efektin voisi saada aikaan A) neulomalla ja B) saumattomasti? Onko vnkkejä?

Blogikuvaajakin vanheni tuossa männäviikolla taas vuodella. Perinteitä kunnioittaen hän sai lahjaksi sukan. Siis YHDEN sukan.  Ei kahta. Ja Nokialaiset puutarhakengät. Toinen sukka valmistui eilen Salon Kirjaston Novellikoukussa.
Lanka: Hot Socks Samba, menekki 98g, puikot 3 mm Knit Picksin sukkikset. Taas yritin tehdä Karvisen räpylään sopivaa eli pitkä ja leveä kantalappu (lisäsin kantalapun reunoihin yhden silmukan) ja kiilakavennukset venytettynä melkein kärkikavennuksiin asti. Karvishan ei oikeasti olis tarvinnu sukkia – yhdet ohuet on ihan käyttämättä ja saapaskukatkin miltei ehjät. Mut nää onki VÄLIPAKSUsukat. Ei ohuet eikä paksut. Tällasii sil ei viel oo! Siis ihan selvä sukkavaje ja tarve.

Jänskää muuten miten joku lanka näyttää kerällä ihan tyhmältä, mut neulottuna tosi kivalta… On niitä kokemuksia toisinkin päin – jotkut langat pitäis jättää neulomatta ja vaan rakastaa niitä kerällä tai vyyhdillä.  Raitalankojen jännittävä maailma <3 Tää oli positiivinen ylläripylläri.

Messusukatkin on viiimein tikuteltu valmiiksi. Messuille ei ehtiny ja kun mallisukkien väri loppui niin kassin pohjalle pyörimään jäivät kesken kaiken…
Lankaa kului 98g eli kerä riittää polvareihin, puikkoina 2,5 mm Kint Picksin sukkikset ja jostain syystä istuttuani soffalla katkipoikki kolme puikkoa niin vaihdoin KnitPro Zing-puikkoihin... Aloittaessani etsiskelin netistä peruspolvareiden ohjetta ohuelle langalle, mutta en löytänyt. Kai sitä oletetaan et jokainen nyt peruspolvarin kakspuolikkailla puikoilla osaa tehdä ilman ohjettakin. Siispä riipustelin muistiin näiden silmukkaluvut ja kavennukset. Uskon sillä olevan käyttöä myöhemminkin. Passaa tällaiselle vähän paksupohkeiselle.

Hassu juttu miten joku lanka tulee suosituksi pikkuhiljaa. Tämäkin Shoeller&Stahlin Fortissima Cotton Stretch on ollu puodin valikoimassa keväisin jo viitisen vuotta. Vasta viime vuonna siihen innostuttiin ja vaikka tänä vuonna oli nelinkertainen määrä lankaa (Katialta vastaava) niin lopussa ovat taas… Aika kiva kesäsukkalanka on myös Katian Cotton Stretch – joskin yksivärinen. Siitä tikuttelin Ullaneuleen Saniaissukat viime vuonna.

Virkkuuviikko on mennyt hujauksessa. Seuraavaksi odotellaan vappua ja varmaan alkaa huivituttamaankin. Koska viime bloggauksessa ei ollut yhtään Tassukuvaa, niin pitäähän tällä toivotella hyvää viikonloppua:
Jos sataa niin päikkärit voi ihan hyvin ottaa sisänurmikollakin. Tulevana viikonloppuna Herra kissanen pääsee taas oikeasti ulkoiemaan. Ja toiveissa on myös ahventa…

6 kommenttia:

 1. OO! Täytyy ehkä itsekin tehdä tuollaiset mummoruutu-tossut!

  VastaaPoista
 2. Noi tossut, niinkuin kaikki muutkin ovat kauniita, hyvä idea noille mummonruuduille.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Sisänurmikko :D Mun pikkuprinsessalla oli tapana mennä kerälle nukkumaan Arabian paistovuokaan, kasvatin siinä kissoille vehnää... Parempi oli päikkäripaikkana.

  onpahan jännä tuo sun polvarilanka. Se on Mintunvihreää, eikä se näytä mun silmään yhtään pahalta. Mä oon menny rikki.

  VastaaPoista
 4. Kivat tossut ja sukat myös :) Tassu-kuva kruunaa postauksen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!