torstai 7. huhtikuuta 2016

Lempikauluri ja turvalonkeroitaMulla on usein sellainen tunne, ettei näistä mun tekeleistä sukulaisten parissa aina niin hirveän paljon olla tykätty. Viime viikolla kuitenkin sain ihan hellyyttävän tekstarin, joka alkoi sanoilla ”Heippa ja apua”. Suvun prinsessan äiskä oli pessyt ulkohaalarin ja samalla hihassa ollut tytön lempparikauluri oli ”vähän” huopunut. Ei menis ees vauvalle. Siis et josko Kirppu vois saada uuden?

Voiko tuollaista pyyntöä vastustaa? Lupasin ja sen jälkeen äiskä uskalsi tunnustaa Kirpulle tärviön. Itku oli tullu, mut helpotti kuulemma kun tyttö tiesi uuden olevan tulossa.
Olettehan jo kuulleet, että nykyään on trendikästä neuloa palavereissa? No mul ei paltsuja kauheen usein oo, mut viime sunnuntaina kuitenkin Porvoossa oli vähän paltsunlainen, jossa vaihdettiin kuulumisia ja mietittiin tulevan syksyn  ja ens keväänkin teeteejuttuja ja tutustuttiin tuleviin lankatrendeihin. Pikkuneidin kauluri oli just passeli paltsukässy ja illalla valmistuikin.
Pikkuinen pirulainen iski kun Karvis ei mitenkään voinut uskoa, että samoilla silmukoilla kaks vuotta sitten tehty kauluri menis tyttelille vieläkin! Ensin kokeilin ittelleni ja mahtui, mutta sen jälkeen pahaa aavistamaton Tassu joutui mannekiiniksi:
Ei oo totta! Noi vielä nauraakin mulle. Yök. Missä on eläinsuojeluyhdistyksen puhelinnumeo?
Vielä ihan akkojen värinenkin…
Iskä kyllä lohdutteli Tassua, et pinkki tekee mustalle turkille hyvän kontrastin… Tassu kesti kuvausassarin tehtävän kuin mies. (Lue: huonosti)
Ihan alkuperäisen laista en tehnyt (koska ohjelinkki toimi), mutta heti maanantaina laitoin kaulurin postiin ja eilen sain viestin et perillä on ja puoli iltaa on pimu istunut kauluri kaulassa. Ehkäpä kelpas siis. Kivalta tuntui.

Ja ihme jos ei kelpais, sillä lanka on pehmeintä mahdollista merinoa. Adriafilin Primulan moni ei edes usko olevan villaa! Menekki kauluriin oli 46 g ja Addin 3½ mm 50 cm bamburyöröillä tikuttelin menemään.

Keskosten turvalonkerot ovat olleet pinnalla monessa mediassa. Facessa on montakin lonkeroryhmää ja tiistaina viimeeks lonkerot olivat kolmosen uutisissa. Kaikkihan tietää tän mun virkkuuangstin, mutta pakkohan silti oli yks mustekala koukuttaa:
 Virkatessani koko ajan pyöri mielessä, et voishan tämän neuloakin… Ja suunnitelmakin alkoi muotoutua. Lonkerot I-cordina ja sen jälkeen vähän niin kuin sukan kärkeä… 
Täs ne kaverukset nyt ovat rinnakkain:
Lankana molemmissa teetee Hilla (kestää sen vaaditun 60 asteisen pesun), virkatussaWaves koukku  3 mm ja neulotussa sukkapuikot 2½ mm KnitPicsin 15 cm. Menekki molempiin ehkä jotain 5 g. Tuo neulottu näyttää vähän aneemiselta jopa omasta mielestäni.

Kerrankin mun on pakko myöntää, että jotkut jutut on vaan fiksumpaa tehdä virkaten!

17 kommenttia:

 1. Ihana kauluri! Minuakin kiinnostaisi tehdä noita lonkeroita jossain vaiheessa, mutta olen miettinyt mahdollisia allergioita, kun meillä on se koira...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lonkerot pitäis kuulemma pestä siinä kuudessa kympissä ennenku toimittaa keskosille. Mä kyllä mietin et varmaan noista tykkää muutkin vauvat ja onhan monessa vauvaperheessäkin kissoja ja koiria.

   Poista
 2. Ihana kauluri ja varsinkin tuo esittelijä :D

  VastaaPoista
 3. Minä kun yrittäisin jommalle kummalle meidän kissoista kaulurin pukea,niin en usko,että hetken päästä olisi kaulurista mitään jäljellä :)Hauskoja lonkeroita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassu taisi olla niin järkyttynyt, ettei edes yrittäny repiä kauluria...

   Poista
 4. Hmm. Kiva että kaulurista on muodotunut "ihan paras lahja" ajan saatossa, vaikka linkkitekstin mukaan ensialkuun ei ehkä saanutkaan suurta suosiota.
  Että kauppias ollut ihan Porvoossa asti reissussa ja en saanut lukea riviäkään seikkailusta Reppulin kanssa???
  Kaulurimannekiini kuvien yhteyteen olisi voinut liittää tekstin "Vain kissan itsetuntoa vahingoitettiin kuvausten yhteydessä". Tosin nämä itsetunto asiat saattavat kyllä laukaista vuosia kestävän terapiakierteeen. Saiko mannekiini edes työehtosopimuksen mukaisen palkan? Katkarapuja tai edes affen filettä?
  Turvalonkeroiden tekemiseen en ole vielä tutustunut käytännön tasolla, mutta mielestäni tuota neuleideaa voisi kehitellä. Lonkerot jos tekisi virkkaamalla ja palleron neulomalla sädekavennusta käyttäen. Toisaalta muistan vuosia sitten olleen joitakin kiekura huiveja. Onnistuisikohan samalla tekniikalla tehdä kiertyvät lonkerot? Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoonreissu sujui ihan kommelluksitta. Tällä kertaa kun ei ollut navigaattori käytössä :) Oon tainnu sen matkan ajella jo niin monta kertaa et meinasin vaan yhden kerran ajaa harhaan.
   Ei katkiksia, ei ahvenia (paitsi vasta tiistaina kun pappa ja mummi toi - tosin nekin yritti ensin tajota lohta...), mut karkkia kyllä. Toivotaan ettei terapiaa tarvita.
   Neulottu lonkero on kehitteillä. Mietin samaa systeemiä kuin joulupaloissa.

   Poista
 5. Kyllä tuo virkattu on kivampi, voisko muuten tehdä neuloen mutt turvalonkerot virkaten. Vaiks en tiiä, ellei käytännössä ole mitään eroa niin vois ne noin olla joutenkin ne lonkerot. Tassu hei - toi sun emäntäs on ihan pöhkö - kauluri nyt komeelle urokselle? ja viäl pinkki?? Ei mee jakeluun... terkuin Bigi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Bigi ymmärryksestä! t. Tassu
   Oon nähny sellaisia neulottuja mis on virkatut lonkerot. Toi icordi oli tosi hidasta eikä tullu nättiä. Kehitteillä vielä yksi versio - joulupalloista pää ja lonkerot vähän toisella tavalla neuloen. t. Susu

   Poista
 6. Voi eeiiii! Tassu parka, pikkumumelimussukainen. Miten se on selvinnyt? Eikai ole masennusta tai vatsavaivoja? Kyllä nyt olis papan pakastimesta löydyttävä pari affenfilettä, niih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se on selvinny. Se on katsos tottunu. Se ei ole edes kostanut kärsimäänsä vääryyttä ja häpeää mitenkään. Vielä...Ja pappan pakastimesta löytyi ahvenia :)

   Poista
  2. No hyvä ku sai affenta ja saaressakin ihan tuoretta on nyt saanut. Niin mä vähän arvelin, että Tassu on jalo luonne eikä kostanut, ainakaan nyt heti. Ans kattoo millon on Turun Sanomat tai vastaava palasina . . .

   Poista
 7. Tassulle pitää tehdä oma kauluri, kun se näyttää noin hyvältä sillä =)
  Ei noista sukulaisista aina tiedä. Minä annoin siskolleni hienon vironvillasta tehdyn huivin lahjaksi. "Kun se haisi niin omituiselle, niin laitoin sen pesukoneeseen", sanoi siskoni. Joo, pilallehan se tietenkin vanuttui, eikä toista kertaa kyllä saa minun käsin tekemää lahjaa. =D

  VastaaPoista
 8. Anteeksi Tassu: Näky oli aika naurettava, mutta eihän se SUn vikas ollut!

  VastaaPoista
 9. Tassu parka ! Kauluri on hieno ja kissa on komia mutta yhdessä.....no jaa hörönauru täälläkin pääsi ei mahda mitään.

  VastaaPoista
 10. Onneksi pinkki sopii hyvin Tassun väriin. Aatella, jos olis joutunut käyttämään jotain ruman väristä lankariehaketta, hyi olkoon. Vaan aika liikuttava tämä kauluriepisodi kaikkiaan. Hienoa, että pikkuinen kirppu sai uuden kaulurin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!