torstai 29. maaliskuuta 2018

Adalminan Helmi -peitto CAL pala 3: Ylpeä kaunotar

"Mitä vanhemmaksi Adalmina tuli, sitä ylpeämmäksi hän tuli, ja ylpeyden myötä hänestä tuli ilkeä ja kovasisuinen, ahne ja kateellinen. Kaukaan muu ei saanut olla kaunis, rikas tai älykäs. Kuningas ja kuningatar olivat valtakunnassa ainoat, joita hänen kopeutensa ei harmittanut"

Muutama minuutti sitten se on julkaistu: Adaliminan helmi -CALin kolmannen palan ohje. Klikkaa ohjeeseen Ylpeä Kaunotar. 
 Vasemmanpuoleinen pala on alkuvuoden koevirkkaus ja seuraavat kaksi tein viime viikolla. Joku tuolla Adalminan Facebook-ryhmässä hämmästeli viime viikolla mun nopeutta, kun heti ohjeen julkaisun jälkeen laitoin kuvan palastani... Oliskohan niin, että teetee antoi mulle vähän tasoitusta, koska kaikki tietää mun virkkaustaitoni ja -kammoni. Joka tapauksessa tällä kertaa kävi hassusti: virkkasin vahingossa kolmennekin palan! Alkuun oli tarkoituksenani virkata kaikkia isoja paloja vaan kaks ja tehdä pikkupeitto... Saapa nähdä miten tässä käykään! Pelottaa - jospa olen sairastumassa virkkuusiin...
Hupsista keikkaa - kun olin vahingossa aloittanut kolmannen palan ja ohje alkoi tuntua tutulta, niin tein oikein repäisevän muutoksen ja vaihdoin vaalean roosan ja kanervan paikat. Eipä siitä hirveän paljon palan ilme muuttunut, mutta oli hauskaa kokeilla. Hauskaa olisi myös tehdä mallipalat jokaisella väriyhdistelmällä, mutta vielä pysyttelen näissä turvallisissa mallipeiton väreissä.

Ihan pikkuisen mulla on otsikon mukainen olo. Ei kaunotar, mutta ylpeä! Muutama vuosi sitten en olis ikinä kuvitellut selviytyväni seuraavanlaisesta käsittämättömästä salakielisestä koodista:

"3 pp:ään kl, 2 kjs, 1 pp samaan s:aan, 2 kjs ja 3 pp:ään kl samaan s:aan. Hy 2 s ja virkkaa sitten 1
p, 3 kjs, hy 2 s, 1 puolip, 2 ks, 7 ps, 2 ks, 1 puolip, 3 kjs, hy 2 s, 1 p, hy 2 s." 


OMG... Vaan onhan tuo paljon selkeämäpää kuin esim. kiinan kieli tai joku kemiankaava!

Mielestäni tässä virkkuussa on hauskaa just se, että kun ensin kuluttaa viis tuntia (mä oikeasti tein yhtä koevirkkuuta niin pitkään) yhteen palaan, niin toinen samanlainen on tosi kivaa ja nopeaa tehdä, kun kaikki itselle vaikeat paikat on jo kerran pureskeltu, kokeiltu, purettu, kiroiltu ja onnistuttu! Ja opittu et piilosilmukkakerros pitää tehdä LÖYSÄÄ jotta seuraavalla kerroksella ei mee hermot ja koukku lennä mereen. Olis varmaan jossain vaiheessa lentänytkin, mutta jopa täällä Majakkarannassa meri on ollut viime viikkoina jäässä!

Lankana siis teetee helmi, ohuehko konepesun kestävä ja kevyt merinovillalanka. Kuokku mulla 2,5mm. Isoon peittoon (koko 100*170 cm) menee vain 1,2 kg.

Jotain ihan muuta, kun koukkuilua on tehty tämä viikko töissä. Kaksi pääsiäisnoitaa pisti maanataina  koko puodin hyrskyn myrsyn...
Kaikki siirrettiin, yksi uusi teline tuotiin sisään (naisvoima jylläsi), purkutöitäkin tehtiin ja vähän vanhaa hävitettiin. Eilen meinasin jo masentua, ettei tästä ikinä tule valmista, mut tänään yhtäkkiä tilanne (ja tila) alkoi selkiintyä! Nyt näyttää jo hienolta!
Valoisaa, avaraa ja siistiä <3

Puodin uuteen ilmeeseen voi tulla tutustumaan kiirastorstaina klo 9-17 ja lankakauantaina klo 9-13. Muun ajan me lentelemme luutinemme ja kissoinemme Kyöpelinvuorella ja vietetään pääsiäistä.

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoillekin!

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää kaupassasi .. olisi kiva poiketa mutta kun se on siellä mutkien takana. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Työ tekijäänsä kiittää. 🤗🐣🐥

    VastaaPoista
  3. Nyt onkin vallalla vissiin virkattujen peittojen buumi, kun Kalevala aloitti ja nyt on kaksi muutakin mallistoa liikkeellä. Kaikki kauniita, haluttais tehdä joka mallilla. Valitsin kuitenkin jo syksyllä mallin, sen Kalevalan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!