sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Tossuja ja sukkia alkuvuodelta

Alkuvuosi on ollut jotensakin käsityököyhä. Olen taistellut Adalminapalojen kanssa ja nyt kahden kuukauden harjoittelun jälkeen tuntuu viimein siltä, että virkkuu ei ole enää NIIN vaikeaa. Hidasta edelleen. Eilisillan murhien aikana (=Midsomer, Wallander ja Beck) sain yhden palan virkattua, mutta sen näytän vasta torstaina, kun Ylpeä Kaunotar -palan ohje julkaistaan...

Tänä aamuna aloin siivoilemaan valokuvakansioitani ja löytyihän sieltä kaikenlaisia pikkukässyjä. Koska Susun silmukat on mukamas käsityöblogi, niin päivittelempä ne tänne. Lopusta alkuun.
Katian kesäsukkalanka Jaipur Sokcs. Puikot Prym Ergonomics 2,5mm. Menekki kokoon 39-40 79g. Näin pari viikkoa sitten äidin jalassa nätit Step-sukat, joissa oli kiva kuvio. Kuulemma oon itse ne tehnyt. Ei mitään muistikuvaa... Otin kuvan sukanvarresta ja yritin sen perusteella tehdä näihin saman kuvion.
Muutama on kysynyt ohjetta, joten tässä: 
Sukan varressa 64 silmukkaa, 16 silmukkaa/puikko.Mallineule (16 s, toista joka puikolla):
Krs 1: 1 n, 6 o, 2 n, 6 o, 1 n
Krs 2: 1 n, ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o, nosta neulomaton neulotun yli), neulo 3 o, tee lisäys (nosta silmukoiden välissä oleva lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein), 1o, 2 n, 1 o, lisäys, 3 o, 2 oikein yhteen, 1 n.
Toista näitä kahta kerrosta.
Kummallinen sukkalama on iskenyt. Sukkia pitää olla puikoilla koko ajan, mutta kovin hitaasti niitä valmistuu. edes perussukkaa ei tahdo syntyä. Näitäkin bambusukkia tikuttelin varmaan monta viikkoa:
Lankana Hot Socks Rubin, pukot 15 cm Zing 2,5 mm, kokoon 43-44 menekki 81g. Aloitin jämistä, joita oli kaksista sukista jäänyt. Keskenhän ne loppui ja piti taas aloittaa uusi kerä, josta jäi vaikka kuinka paljon... Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää tämä väri...

Kakskertaseuran neulomakerhossa kerätään etiopian nuttuja. Näitäkin on tehty jo monta vuotta, mutta tämä nuttu on mun ensimmäiseni:
Olipa hauska tehdä! Lankana teetee Pallaksen jämiä ja puikot 3,5 mm pyöröt.

Alkuvuodesta multa pyydettiin helppoja tossumalleja. Kuudesta isoäidin neliöstä tulee kivat. Näissäkin lankana Pallas. Koukku oli 3,5 mm. Laiskuuksissani tein kirjavasta luistellakseni päättelyistä. Aika hempeät. Tämän ohje oli muistaakseni jossain vanhassa Kauneimpien Käsitöiden joululehdessä.
Sitten kassitossut:
 Hassun näköiset näin, mutta maniot vierastossut, jotka asettuu jalkaan kuin jalkaan. 
Lankana Perfect Basic, kuten myös lehdykkätossuissa (valkoinen Sallaa):
Molempien Basic-tossujen ohjeet löytyy Punomosta. Puikot 3,5mm.

Vielä yhdet:
Palmikkotossut teetee Sallasta. Vauhdikkaasti tikuttelin ainaoikeaa turhan pitkään ja tossuista tuli "vähän" isot... Taitaa olla kokoa 43-46... Seuraavalla kerralla muistan, et ainaoikee venyy ja venyy ja venyy...

Kirppistelyäkin olen harrastanut kuukauden. Muutamasta kirjasta olen päässyt eroon ja loput kamat päätyi kellariin odottelemaan jatkoa... Tassu on ollut mukana hinnoittelemassa ja vahtimassa, ettei hänen lelujaan viedä minnekkään kirppulaan! Tämä Mummin kännykkätelinekin oli Tassun mielestä hiiri - eikä sitä olis saanu laittaa myyntiin:
Kaikki mun omat ohuet villasukkani alkaa olla tiensä päässä. Koska mulla on toi sukkapuikkolama, niin pyysin äidiltä, et josko hän tekis mulle ohuet. Ei luvannut... Lupasi sentään parsia niitä mun rikkinäisiä! Ja lopulta suostui myös tikuttelemaan ihan kokonaiset:
Eiks ookki ihanat? Äitin neulomissa aurinkoisissa Step-sukissa tepsuttelee nyt onnelliset varpaat!

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä ollut superahkerana.
    Ihanaa Palmusunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ohoh! Onpa paljon sukkia ja tosuuja. Nuo nutut on kivoja, kun niihin saa hyvin jämiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!