perjantai 2. maaliskuuta 2018

Talvinen vapaapäivä

Mä sain vapaapäivän! Aamulla hoideltiin pari juttua ja kun aurinko oli lämmittänyt ilman alle kymmenen pakkasasteen niin keitettiin termokseen kaakaot, puettiin ittemme naparetkitamineisiin ja lähdettiin matkaan...
Ensimmäistä kertaa monen vuoden jälkeen täällä etelässäkin on ollut sen verran pakkasta, että uskallettiin edes haaveilla mökkireissusta!
 Jää oli lumetonta ja kirkasta.
Viisisenttisen kirkkaan ja kovan jään alla oli kuin kukkia. Kaunista!

Vesi on ollut korkeapaineen vuoksi tosi matalalla, mutta ahtojäiden ympärillä jään päällä oli vettä. Hiukan piti etsiskellä sopivaa ylityskohtaa. Tästä se löytyi. Ensin meni Karvis, joka sitten auttoi mut jäiden yli.
Luistimilla matka olis varmaan sujunut sutjakkaasti. Ilman nastakenkiä ja liukuesteitä reissusta ei olisi tullut mitään. Jää oli peilikirkas ja lumeton.

Ja mihinkäs me mentiinkään?
Sisällä lämmintä -13, ulkona sentään vaan -6 astetta... Kaikki näytti olevan kunnossa ja iltapäivän auringossa nautittiin eväät:
Sielunmaisemani talvipuvussaan:
 Paluumatkalle lähdössä:
Jää oli jännästi kerroksinen. Tämä sydän on ilmakupla viiden sentin teräsjään alla:
Ihana vapaapäivä! Aurinkoa. tuulta ja pakkasta. Kotona vielä Karvis teki mulle ruokaa ja Tassukin kehräsi. Kyl ny kelpaa taas huomenna palata arkeen!

4 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa2. maaliskuuta 2018 klo 21.56

  Jää on kaunista! Uskon, että nautitte retkestänne. Onneksi ette noudattaneet vanhaa "naiset ensin vaikka heikoille jäille". Ja pitäväähän jää oli. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättiä oli ja nautittiin. Karvis ei varmaan muistanu vanhaa hyvää sanontaa - sitäpaitsi sillä oli kengissä pidemmät varret. Hyvää viikonloppua sinnekki!

   Poista
 2. Kiva mökkireissu! Eväät maistuu aina parhaimmalle just tommosilla retkillä. Hyvä kun pääsitte poiskin, meinaan että jääolot saattaa ihan ykskaks muuttua. Ahtojäätäkin on noin lähellä, ai ai, pikkusen olis mua pelottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kerralla reissussa ei ollu yhtään kommellusta! Kerrankin ;) Joo alkuun vähän pelotti, mutta kun tuon vallin yli päästiin ni ei enää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!