maanantai 5. maaliskuuta 2018

Virkkausmatka sadun maailmaan: Adalminan helmi CAL alkaa 15.3.Tule mukaan virkkaamaan yhdessä upea Adalminan helmi –peitto! Peiton on suunnitellut Soile Olmari joka suunnitteli pari palaa myös viimesyksyiseen Kalevala –CAL peittoon. Mallin suunnittelussa inspiraatiota on antanut Sakari Topeliuksen satu Adalminan helmi ja palojen nimet kertovatkin tätä satua. Palat ovat kuin pieniä tarinoita, silmukat soljuvat eteenpäin, palaavat takaisin, kiinnittyvät toisiin. Anna koukun viedä ja virkkaa mukaan oma tarinasi!
Kuva teeteen.
Palojen ohjeet julkaistaan kerran viikossa teeteen verkkosivuilla. Voit myös liittyä mukaan Facebook –ryhmään, jossa saa ohjeita ja ”vertaistukea” ja voit julkaista omia peittokuviasi ja ihailla muiden.  Peitto koostuu kuudesta isosta ja neljästä pienestä palasta, joita käytetään peitossa useamman kerran.  Valmiin peiton koko on 100*170 cm.

Jaa että miksi minä – tunnettu epävirkkaaja ja virkkuukoukun kanssa alati riidoissa oleva – olen tästä Crochet Alongista niin innoissani? Viime syksynä, kun taas kerran menin lankoja pitkin teeteelle jonkun (neule)ohjeessa olevan virheen vuoksi, niin teeteen Niina heitti ilmoille, et josko haluisin koevirkata Adalminan… En tiedä, oliko heitto vitsi tai kettuilua (Niina kyllä tietää mun virkkuutaitoni), mutta minähän otin jutun tosissani ja otin pallon vastaan!

Kuva teeteen.
Jos ei muuta, niin olen varmasti rienannut Soilea tyhmillä kysymyksilläni. Ja yllätys itselleni on ollut, että palojen virkkaaminen on ollut tosi hauskaa ja opettavaista! Olen siis ollut kaukana mukavuusalueeni ulkopuolella, mutta oppinut monta uutta asiaa ja se on ollut innostavaa! Malleissa on vähän erikoisempia silmukoita, mutta Soilen selkeiden vaihekuvien ja täsmällisten ohjeiden avulla nekin on selätetty.  Lanka on teetee Helmi (100% merinovilla,superwash, 50 g/n. 200m). Helmi on pehmeää, laadukasta merinovillaa, sitä on helppo virkata ja värikartassa on kauniita sävyjä, joista voi valita mieleiset. Myös valmiita lankapaketteja on tarjolla meidänkin puodissa. Pari uuttakin väriä on tulossa vielä ennen ensi keskiviikkoa.

Peittopalat on nimetty Adalminan helmi –sadun mukaan. Minunkin innostukseni vaan kasvoi, kun sain Ida-Marialta viikonloppulainaksi Topeliuksen ”Satuja lapsille” –kirjan. Adalminan lisäksi luin muutaman muunkin sadun. Jos et kirjaa löydä, niin voit lukea sadun myös netistä.

Ensimmäiset kaksi palaa virkkasin yksivärisinä. Sitten päätin uskaltaa tarttua väreihin ja huomasin, että oikeastaan eri silmukat ja kerrokset tuntuivat jopa helpommilta väreissä! Tällä hetkellä on viimeinen iso pala neljää kerrosta vaille valmis ja innolla odottelen Soilelta jo viimeisen pikkupalan ohjetta ja ensi viikon keskiviikkoa, jolloin tämä Crochet Along oikeasti alkaa ja viimeiset versiot ohjeista ovat kaikken saatavilla! Alla olevassa kuvassa mun koevirkkuut - vielä ei ole lupa näyttää tämän enempää...
Koukulla Waves 2,5 mm olen virkkaillut (välillä kolmosellakin kun kakspuolikas oli häviksissä).  Uskon, että tässä käy vähän samalla tavalla kuin edellisen ”urotyöni” kanssa, että ekan palan virkkaaminen käy hitaasti opetellen, mutta kun saa tehdä toisen samanlaisen, niin se sujuu jo sutjakkaasti ja viikon kuluttua sitä jo koukku ojossa odottelee seuraavan palan ohjetta! Jos innostut, niin perustiedot peitosta voit jo nyt lukea ja tulostaa itsellesi täältä.

Tänään hauskuutin (tai järkytin) setiä autokorjaamossa, kun sielläkin virkkaisin odotellessani Reppulin öljynvihtoa. Nyt alkaa olla jo huolestuttava tilanne jos meikäläinenkin virkkaa sukankutomisen sijaan. 

Ollaan muuten mukana taas kahden viikon kuluttua Turun Kädentaitomessuillakin (tuttu paikka os. C 70). Selläkin Adalminapaketit mukana ja uusi teetee vauvalehti ja sukkalehti ja lankakakut ja ties vaikka mitä tässä vielä keksitäänkään. Tervetuloa!

13 kommenttia:

 1. Jokohan minunkin pitäisi tehdä ensimmäinen CAL-peitto. Näyttäisi olevan palasissa monta juttua, joita minäkään en vielä osaa. Hatun nosto sinulle, joka olet peittosi ahkeroinut vaikket niin virkkaamisesta olekkaan innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko olla joku virkkuujuttu, joka on sulle uus? Uuden oppiminen vie mukanaan. Sitäpaitsi - olen vasta virkannut yhden kutakin palaa. Seuraavat sujuu jo varmasti sutjakkaammin!

   Poista
  2. neuloo mopsien kanssa6. maaliskuuta 2018 klo 7.42

   Sude, jos et sinä osaa, niin kuka sitten! Kysyn vaan !

   Poista
 2. neuloo mopsien kanssa6. maaliskuuta 2018 klo 7.41

  Olet uskomaton! Vauhtia vaan ja virkkuuksi, hienoja palasia tulee peitoksi. Virkkaus on koukuttavaa, eikö! Ei, en aio tähän leikkiin ryhtyä, ihailen muiden töitä. Onnea lappusten tekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin... enhän minäkään koske koukkuun ;)

   Poista
 3. WAU! Hieno peitto siitä on tulossa!

  VastaaPoista
 4. Minulle on ollut virkistävän herättelevää seurata sinun virkkausmatkaasi ja jopa "manailuasi". Olet terävä huomioitsija ja kommenttisi tärkeitä. Kiitos ja loppukiri osaltasi alkakoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen pikkupala on valmis ja selvisin siitäkin. Sinäkin sait puhtaat paperit:) Kiitos kun sain olla testausryhmässä ja kiitos kun jaksoit opastaa ja neuvoa hermostumatta! Siis minähän en kirjoituksessani maininnut manailua ollenkaan ;) Viikon kuluttua se alkaa!

   Poista
 5. Vau. Olen seurannut ko. projektin käynnistymistä, mutta empinyt aloittamista. Kyllä se vaan on hieno malli. Ihana kuulla ajatuksia peiton suunnittelun takaakin.

  VastaaPoista
 6. Täytyypä pistää harkintaan. Olen kyllä todella huono virkkausohjeita ymmärtämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä selvisin noista paloista, niin kyllä sinäkin! Ohjeissa on myös tosi hyvät ja havainnolliset kuvat.

   Poista
 7. Satu Adalmiinan helmestä on kaunis ja niin kaunis on tuo peittokin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!