maanantai 26. toukokuuta 2014

Minkki ja makkaraaMun mielessä soi jonkun ittelleni tuntemattoman lauluntekijän hauska biisi ”Saaressa on aina sunnuntai”. Viime päivät on ollu niin kuumia, että on ollut turhaa kuvitellakaan tekevänsä mitään järkevää. Siispä tässä vaan kuvia eikä turhia löpinöitä. 
Täl paatil Karvis kävi viime kesänä Maarianhaminassa. Perjantaina se purjehti meidän ohi.

Perjantaina (siitä jo kerroinkin) käytiin Airistolla:
Lauantaina töiden jälkeen ensimmäinen asia:
Merivesi oli 16 asteista mut kyllähän se sentän vähän virkisti 30 asteen Salon jälkeen.

Tassu nautti talon varjossa olostaan:
Olihan silläkin kuuma. Koska katti ei ole mikään juoppokissa niin viilensin sitä suihkupullolla:
Yhtään huonoa ei katti käsittelystä tykännyt, mutta menihän siinä tovi kun turkki piti laittaa järjestykseen. Ehkäpä muutama tippa vettä meni myös Tassun massuun.

Kun on tarpeeksi kuumaa, niin sitä ei vaan jaksa tehdä mitään. Niinpä saunottiin (mitä järkeä siinä oli?), grillattiin ja mentiin nukkumaan.

Sunnuntaiaamuna ihmettelin kolmen lokin kirkunaa ja kaartelua. Syykin selvis – joku otus oli kovaa vauhtia uimassa Kakskerran puolelta:
Meidän rantaan se nousi tuossa:
Nätti eläin mutta vaarallinen kaloille ja linnuille:
Monesti se on tehnyt pesän meidän laiturin alle ja voi sitä lemua! Puhumattakaan siitä, että yks minkkirouva kerran ryösti Karvisen pyydystämän hauen... Tässä kuvassa se on matkalla siihen suuntaan:
Kuvien jälkeen Karvis ajoi sen kuulapyssyllä naapurin puolelle. Siellä on taito, välineet ja luvat moisen tuholaisen hoiteluun.

Menin sitten kertomaan et otus on heille tulossa ja saman tien näimmekin sen. Minkki ei ollut yhtään ihmisaran oloinen. Kuulemma myöhemmin oli pyydystänyt itsensä kokoisen mateen ja tyytyväisenä mutustellut sen rantavesissä…

Me kävimme nostamassa verkon ja saimmekin saalista: muutama ahven ja hauki (joka pitkän pohdinnan jälkeen päätettiin perata ja pakastaa TOSI pahan päivän varalle). Joku "Hauskat kotivideot" - ohjelma vois saada hyvää aineistoa meidän kalanperkaussessioista...

Mist ihmeest johtuu et vaikka kalaa olis niin Tassu saa parhaat ahvenet ja me syödään jätteitä? Kesäkauden eka muurikkapydäri oli herkkua! Perunaa, sipulia, ryynäriä, lihapullaa, joku vanha pihvinjämä.
Karvisen bravurinumero on pyttipannu. Se tehdään aina vanhaa mainoslausetta ”vähän” muunnellen eli ”Voista tinkimättä – suolaa säästämättä”.Hymy tähänkin kuvaan oli must! Eli ”Hyvä ruoka Parempi mieli” :-) Olenks mä joku mainosten uhri?Ton parempaa jätettä ei ol.

 Mun tehtävä on paistaa häränsilmät:
Voi et ol hyvää! Ei mitään terveysruokaa… mut eihän tätä ihan joka päivä syödä.

Maanantaiaamuna oli taas aamu-uinnin jälkeen töihinlähtö edessä. Ja illalla kotiin tullessa oli ihanaa laittaa villasukat jalkaan. Inhoan hellettä ja jos voisin säätä toivoa niin toivoisin yhtä lyhyttä kesää kun talvikin. Täällä talvi kesti abouttisesti kaks viikkoa eikä yhtään haittais jos kesän helteet oli ollet tässä. Vähän alle kakskyt riittäis mulle ihan hyvin. Kylmää vastaan voi ”sotia” villalla ja alpakalla mut kuumuuteen ei auta mikään! Ja jos sataa niin sekin on vaan pukeutumiskysymys.

Mun kesäkukkien tie oli sit tässä:
Torstai-iltainen yllättävä saareenlähtö oli sen vert nopea, että unohtuivat kotiparvekkeen eteen paahteeseen pariks päiväks ilman vettä...Mut eikös noi voikukat oo oikeastaan ihan nättejä nekin? Ja mustikkakin kukkii komeasti.

Tassu sen parhaiten kertoo et rankkaa on ollu!

4 kommenttia:

 1. Vähän viileämpää minäkin toivoin, mutta kyllä kolmestakymmenestä kolmeen asteeseen on vähän liian suuri romahdus. Parikymmenta oliskin semmonen sopiva. Kaippa se taas vähän lämpenee viikonlopuksi ja pääset nauttimaan saarielämästä.

  VastaaPoista
 2. Nuo minkit ovat kyllä sellaisia pesärosvoja että ei hyvä tosikaan. Toivottavasti lähtee vähän kauemmas kalanhakuretkilleen noin niinku jatkossa.
  Teidän jämäpyttis näyttää herkulta, namnam. Ja oikeasti, mitä hellepäivänä voi tehdä muuta kuin saunoa? Se kuulostaa oikein järkevältä, niin mäkin tekisin. Saa sen ällöttävän hikinihkeän olon pois, ja varsinkin kun pääsette mereen pulahtamaan. Voi onnea ja autuutta!

  VastaaPoista
 3. Täällä on 7,5 astetta ja sataa, joten säätilan vaihtelu on aikamoinen. Näiden keskiarvo olisi ihan hyvä.

  VastaaPoista
 4. Kaunissaaressa on nyt saukko! Se on paljon kivempi kuin minkki, ne on onneks saatu ilmeisesti häviämään. En kyll nähny saukkoa ku menin katsoon mutt hylkeen näin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!