torstai 1. toukokuuta 2014

Palmikkoliivi pienelle pojalleKyllä täällä vielä vähän neulotaankin, vaikka taitaa tähän aikaan vuodesta jutut olla kovin mökkihöperyysvoittoisia!

Asiakas ihastui puodissa mallineuleena olleeseen pikkutytön mekkoon niin, että tilasi mekon saajan 2-vee pikkuveljelle palmikkoslipoverin samasta langasta ja saman värisenä. Dead line oli toukokuu.
Lanka: teetee Elegant (75% kampavillaa, 25% tussahsilkkiä, 50 g=500m) kaksinkertaisena. Puikot resoreissa 3 mm metalliset eripariset pitkät puikot, pääntien resorissa Addin 50 cm 3 mm bambupyöröt ja miehustassa Knit Pro 3½ vaihtopääpyöröt. Näitä kaikkia "työkaluja" löytyy nyt myös Anjalinin verkkopuodista...

Lankaa kului vain 67 g! Kuvien värit on taas tosi omituisia - langan värinumero on 112...
Pikkuisen hankalaa oli palmikkojen kieputtelu kaksinkertaisella superohuella langalla kun koko ajan piti olla tarkkana, ettei toinen langoista jää kyydistä. Ei siis mikään nettisurffailuneule. Melkein sain harmaita hiuksia kun piti poimia silmukat pääntien resoria varten, mutta kolmansien kakkuloiden ja hyvän valon kanssa onnistuin omasta mielestäni hienosti ellen peräti täydellisesti!
Kukas se kisaan hännän nostaa… eli myös sivusaumat on lähes huomaamattomat:
Ohje oli alun perin Baby Bamboo  –langalle ja siinä oli edessä napitus. Silmukat nappasin 6-7 vuotiaan koosta ja v-pääntien kavennukset heittelin omasta hatustani. Muuten - tällä kertaa en tapani kastellut enkä edes kostuttanut valmista neuletta (Ida kielsi) vaan se on tässä ihan "naturellina".

Mun  käsialalla aika sopiva silmukkamäärä resoreihin tulee niin, et poimin kolme silmukkaa neljästä kerroksesta. Tää toimii lähes kaikilla langoilla enkä nykyisin juurikaan katso resorien silmukkalukuja ohjeista.

Pakkohan se on tähänkin juttuun vähän mökkihöperyyttä pistellä. Vappuaamuun herätessä mökissä oli 15 astetta ja ulkona sataa räntää. Jos keli jatkuu tällaisena, niin saan koko päivän nautiskella neuloen seuraavaa tilaustyötä. Pitsiä – nam!

Tassu ei kyl tästä kelistä tykkää ja just nyt ei kauheasti houkuttele lähteä verkonnostoon… 

Tämä kuva on viime viikonlopulta..

Hyvää alkanutta tuokokuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hauskaa vappua! Näköjään samat matskut olleet puikoilla ;) Hieno liivi!

  VastaaPoista
 2. Komia liivi! Hauskaa vappua ja Tassulle rapsutuksia! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä , ihan täydellisesti näyttää onnistuneen =)
  Meillä ei sentään räntää sada, mutta yöllä oli pakkasta -8 astetta. Eipä se innosta lähteä hillumaan, vaan parempi pysyä sisällä neulomassa. Hyvää Vappua kuitenkin ♥

  VastaaPoista
 4. Kyllä se vaan on välineurheilua tämä neulominenkin, ei voi mittään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!