perjantai 30. toukokuuta 2014

Furetto-kissat Pörri ja Hapsu

Joka vuosi tähän aikaan The Lankakaupassa parveilee lankaedustajia. Toinen toistaan hauskempia uutuslankoja esitellään ja joihinkin sitten sorrutaan. Melkein alkaa jo odotella syksyä vaikka kesäkin on vasta edessä!

Joskus käy niin, että syksyn ja lankauutuuksien saapuessa puotiin sitä ihmettelee et kukahan tällaistakin lankaa on meille tilannut... Eikä auta muu, kuin katsoa peiliin.

Vaan jokaiselle langalle löytyy sopiva paikka kun vaan mielikuvitusta on! Ida neuloi viime viikolla Adriafilin Furetto -langasta Pörrin:
Eikös Pörri olekin suloinen pieni kissa?
Yhdeltä asiakkaalta saimme kerran "kaavan", jonka mukaan Ida Pörrin neuloi. Pörri oli niin kiva, että samantien siihen kirjoitettiin ohje. Minä koeneuloin alkuviikolla osat ja tänään Hapsu-kissa sai vanhasta tyynystä täytteet, jämäpallaksesta viikset, jämäsisusta nenun ja The Nappikaupasta silmät:
 
Hapsu taitaa olla vähän sukua Norjalaiselle metsäkissalle - niillähän on tyypillisesti takatassut vähän pidemmät kuin etutassut... Jossain syntymänsä vaiheessa Hapsu näytti myös vähän norskin ja pupujussin risteytykseltä, mut se oli vauvakissan pyöreyttä, joka on tässä päivän kuluessa hävinnyt.
Arvatkaapa vaan millainen vilinä ja vilske täällä lankakaupassa nyt on kun Pörri ja Hapsu vetää pentumaista kissarallia lankakorista toiseen? Pysähtyivät sentään hetkeksi ja sain napattua kuvan:
Lankana siis Adriafilin Furetto. Siitä erikoinen hapsulanka, että siinä on ihan aitoa villaakin mukana (nyt tiedän miks tää meille tilattiin). Puikot 5,5 mm, ja lankaa kului vähän vajaa kerä yhteen kisuliin. 

 Nyt Pörri ja Hapsu toivottavat hyvää kesää kaikille koulunsa päättäneille ja onnittelevat valmistuvia!

Mekin siirrymme kesäaikaan eli ensi viikosta alkaen elokuun loppuun Anjalin on lauantaisin suljettuna. Vaan ei hätää: VerkkoAnjalin on auki 24/7...

9 kommenttia:

 1. Todella söpöjä. Lanka sopii siihen.

  VastaaPoista
 2. samantyyppinen löytyy myös punomosta
  http://teeitse.punomo.fi/home/amjarvi/ekotoita/neulokissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Meillä kun ollaan laiskoja omelemaan niin jätettiin muutama sauma väliin, mut alkuperäinen malli on varmaan just toi :-)

   Poista
 3. Hapsu-kisuli on selvästi Tassun sukua, samaa näköä on!

  VastaaPoista
 4. Ihanat Hapsu ja Pörri <3
  Ja aika kivan oranssi lanka vikassa kuvassa, namskis.

  VastaaPoista
 5. Hävisi kommenttini. Se ei kyllä liitykään tähän asiaan. Saanko käyttää sinun kuvaasi kengänkorkokirjonnasta? Innostuin vanhasta työstä sen nähtyäni, mutta oma keskeneräinen mattoni on hukassa ja ilmeisesti siinä samassa paikassa on myös lehti, josta mallin löysin. Netissä ei juurikaan ole kuvia tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saat käyttää mun korkokuvaa. Se meillä mallina ollut rahi on Salon Kansalaisopiston Käsityön suunnittlijaopettaja Mirja rautiaisen tekemä.

   Poista
 6. Ei muuta kuin söpöset kissat näyteikkunaan, niin pörrölanka (vai Pörri-lanka?) menee kuin kuumille kiville. :)

  VastaaPoista
 7. Aika söpöt kissakaverukset:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!