lauantai 24. toukokuuta 2014

UV-suojaa eli hellehattuja virkaten ja neuloenUusimmassa kauneimmat Käsityöt –lehdessä oli kivannäköinen virkatun hellehatun malli. Lankana oli Katian Lino 100% sitähän meiltä löytyy! Musta ei varmaan helteellä ole paras mahdollinen väri mutta aina tyylikäs!
Hattu virkattiin kaksinkertaisella langalla ja ohjeessa suositeltiin 2½ mm koukkua. Minä virkkailin kolmosella kun sellainen Knit Pron koukku sattui olemaan kässäpussissa vapaana. Aika takkuista oli virkkaminen ja jossain vaiheessa olin jo purkamassa – mun hattuni kun ei näyttänyt ollenkaan samalta kuin ohjeen kuvassa ja vähän pieneltäkin se tuntui. Minä purkamassa? Ei käy (ku se kaksinkertainen ei meinannut millään purkaantua). Siis tällainen tuli ja loppujen lopuks aika kiva. En mä mitään rautalankaa tuonne lieriin virkannut, pysyy se kuosissaan noinkin.
Langan menekki oli 144 g. Jos tekisin vielä toisen, niin ottaisin koukun 3½.

Torstaina oli Salon Seudun Kädentaitajien Kengänkorkokirjonta-ilta. Vähän teki mieli jättää väliin, mutta menin kuitenkin ja tosi kivaa oli! Opittiin taas porukalla uusia juttuja ja opena toimi tällä kertaa Jossu Varsinkin tuon ruusun tekeminen oli kiva oppia ja kaiken lisäks helppoakin, samaten ku tuo solmupisto uudella tavalla. Minä esittelin ruusuani Karviselle - hänen mielestään se oli hieno mansikkaleivos! Opiskelimme kirjontaa Salon Kirjaston Laurinsalissa. Siellä kellarissa oli ihanan viileää! Onneks menin. Tässä vielä kuva mallina olleesta rahista:

Mitä vanhemmaksi tulen sitä huonommin siedän hellettä. Loppuviikolla Ida tais saada tarpeekseen mun kiukuttelusta (ja kaikesta muustakin sähläämisestä) ja nätisti ehdotti et jos pysyisin poissa töistä perjantaina… Ensin epäröin, mutta kun Karviksenkin palaverit hoituivat etänä niin lähdettiin jo torstai-iltana mökille!

Perjantaiaamuna heräsin auringoinpasteeseen (tai siis Tassu herätti). Aamu-uinnin ja –kahvin jälkeen aloin pitää ”etäpäivää”.  Levittelin mökin takapöydälle lankakarttoja, hinnastoja kampanjakalentereita… Kun ilman lämpötila kohosi kahteenkymmeneenviiteen niin mulla oli syksyn lankatilaus lähettämistä vaille valmiina. Jättikokoinen sammakko loikiskeli siinä terassin alla. Se varmaan tuli antamaan viisaita neuvoja ens syksyn lankamuodista. Ennustaahan sammakot säätäkin niin miksei myös neulemuotia?

Karvisen palaverin päätyttyä lähdettiin veneellä Airistolle. Piti lähteä kuvaamaan jotain typerää armeijan miinapaattia (tai jotain sinne päin, näkyy seuraavassa kuvassa vasemmassa ylänurkassa). Mun mielestäni siinä ei ole mitään mielenkiintoista, mutta mukavaahan se oli aurinkoisena päivänä istua kyydissa neulomassa:

Mustan pellavan jälkeen tarvitsin jo väriä! Lankaedustaja poikkesi keväällä ja kertoi jännittävästä kesälangasta, jossa on UV-suoja. No arvatkaapa kenen oli sitä pakko tilata… Kaikki hassutukset kun pitää aina kokeilla! Langan mukana oli kolme ohjetta ja kun olin tuosta virkkaamisesta just päässy niin päätin palkita itseni neulomalla.

Resori 1 kiertäen oikein ja 1 n Addin 50 cm kolmosen bambupyöröillä ja myssyosa Knit Pron lyhyillä nelosen päillä yhdistettynä 60cm kaapeliin. Puikon pituudeksi tuli tällä yhdistelmällä 55 cm ja se tuntui tosi hyvältä pipomitalta!


Huomaattehan nyt varmasti mun uuden hienon kässäpussini! Siinä ovat matkustelleet viime päivinä molemmat uudet kesähattukässyni. Siinä on sopivasti tilaa myös puhelimelle ja kameralle ja sopii veneretkekässäpussiks siksikin hyvin että pienet vesiroiskeet ei tee mitään sisällä olevalle neuleelle!
Matkalla hattu valmistui:

Perille päästyäni päättelin vielä langat. Kuvassa odottelee seuraava ”projekti”.
 Lanka SMC Sun City Protect (50% puuvillaa, 50% akryyliä ja se Ultraviolet Protector Factor 50+), menekki hattuun 83g eli kerä riitti hyvin. Kerässä on 100g ja 194 m. Kiva lankaa neuloa. Tuntuu myös siltä, että vois olla myös hyvä materiaali sytomyssyihin. 

Iltapäivällä vielä virkkailin loppulangasta karvisen pyytämän lukkosuojuksen. Lukko ei varmaan UV-suojaa tarvii mut sen terävät kulmat naarmuttaa veneen kantta joten:

Tällainen siitä sitte tuli. Käyttökokemusta ei vielä ole mut ainakin ensitestit näyttäis siltä et suojus toimii:
Koukku 3 mm Knit Pro Wawes ja lankaa kului 11 g.

”Etäpäivä” tuli tarpeeseen ja illalla tuntui jo siltä, et töihin on taas kivaa lähteä! Helle jatkuu vielä pari päivää, mutta jo keskiviikoks luvataan viileämpää. Sitä odotellen nautitaan auringosta!

5 kommenttia:

 1. Onpa makee pinkki myssykkä! Se on ihan hitsin hieno. Miks kummassa meille kotiutuu vain villalankoja?
  Ja pikkuisen pähee lukonsuojus (kirjoitin ensin ukonsuojus :-D). Vois tehä ihan siitä ilosta että se on pirtsakka.

  VastaaPoista
 2. Kuvasta luulin sun virkanneen kassin ja olin heti kade.... onneksi tuo lukonsuojus on helpompi nakki! Onneksi pian jo saadaan uusia syksyn lankoja
  !

  VastaaPoista
 3. Hieno tuo musta hattu, se päässä kehtaa keikailla kaupungillakin ♥
  Minua on jo vuosia kiinnostanut tuo kengänkorkokirjonta. En vaan keksi mihin niitä voisi käyttää. Tietenkin voisi tehdä maton tai tyynyn, mutta olisiko sinulla ideaa johonkin muuhun . Minulla olisi jemmassa vanhoja talvitakkeja, joista saisi niin hyviä lappusia leikattua.

  VastaaPoista
 4. Onpas upeita virkkauksia. Tuo helle lierihattu on huippu.

  VastaaPoista
 5. Ihana pinkki pipo ja siinä auringonsuojaakin vielä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!