maanantai 19. toukokuuta 2014

Pitsibolero ja Hullun Halvan lauantain ArpavoittajaVaikka täällä ollaan viime aikoina keskitytty pelkkään hullutteluun, niin on sitä puikotkin olleet käytössä! Ja lopputulos oli ihan asiallinen – ainakin omasta mielestäni toivottavasti myös asiakkaan mielestä:

Pitsibolero Sublime Egyptian Cottonista. Näissä kuvissa vielä ennen viimeistelyä.

Vuosi sitten tein samanlaisen valkoisena. Malli on ollut tosi tykätty – nytkin se eka versio kerää katseita tuossa puodin ikkunassa.
Tykkään ihan mahdottomasti pitsineuleista. Ehkäpä syynä on se, ettei käsialan pikku epätasaisuudet näy niin hyvin kuin sileässä. Ja koko ajan tapahtuu.

Malli on Sandnes Mandarin Medi –lehdestä (malli 6) ja ohje siis Medille. Egyptian Cottonissa on sama tiheys ja merseroidussa langassa kaunis juhlava kiilto. Lankaa kului kokoon L-XL metriä vaille kahdeksan kerää eli 400 g. 

KnitPro:n 3½ mm vaihtopääpuikoilla ja 80 cm kaapelilla tikuttelin menemään hihat ja reunuksen samoilla puikoilla ja 120 cm kaapelilla.
Neule aloitetaan hihansuusta ja neulotaan keskelle taakse. Jätin silmukat odottelemaan kaapelille ja neuloin toisen hihan. Sitten silmukoin hihat yhteen, ompelin saumat ja poimin silmukat reunusta varten. Taas toimi oma sääntöni – 3 silmukkaa 4:n kerroksen matkalta. En edes laskenut enkä lukenut ohjeesta silmukkalukua mut hyvä tuli.
Hullun Halpana lauantaina sekä loput Egyptian Cottonit että MandarinMedit päätyivät hullutteluhinnalla alekoriin (poistuvat valikoimastamme). Hullut hinnat jatkuu osassa tuotteita ja nyt ne on päivitetty myös AnjalininVerkkoputiikkin. Joten jos et lauantaina päässyt kanssamme hulluttelemaan niin vielä on tavaraa jäljellä!

Arvontageneraattori hoiti Ida-Marian avustuksella voittajan numeron ja se on KOLMONEN! Eli jos lauantain kuitin alareunasta löytyy #3 niin olet voittanut puoli kiloa teeteen pallasta. Värin saat valita – vaikka kaikki kerät eri värisiä! Onnea voittajalle!

Kiitos myös kaikille kanssahulluttelijoillemme. Toivottavasti teitte hyviä löytöjä!
Ettei tämä(kään) juttu menis liian asialliseksi niin laitetaan vielä kuva kuukauden virkkusta:
Launataipäivän aikana Hullun Halvasta Argentina Colorista piti virkata kori mut hattu tuli. Takahuoneen hyllystä löyty vielä aito strutsinsulka koristeeksi. Koukku KnitPro Wawes nro 10 ja menekki 2 kerää.

Langan väristä voi olla montaa mieltä. Mun mielestä se muistuttaa erehdyttävästi samaa kuin kaks kuukautta jääkaapissa muumioitunut possunpihvi kermakastikkeella… 

Hulluttelun jälkeen me täällä aletaan paneutua ihan vakaviin asioihin eli ENS SYKSYN LANKATILAUKSIIN :) :) :)

10 kommenttia:

 1. Upea bolero! Talvimallin voisi varmaan, jostain merinosta tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo vuoden suunnitellut mut se vaan on jäänyt... Adriafilin Primula tai teetee Alpakka+. Niin et lankavaihtoehdotkin on jo mielessä - vain toteutus puuttuu!

   Poista
 2. Tuo pitsibolero on kaunis,aivan ihastuttava malli. No,mitähän sanoisin hatusta,ainakin erilainen ja kauneushan on katsojan silmissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Itsu. "Hattu" on oikeasti kori ja valitsin kamalimman värin mitä hyllystä löytyi...

   Poista
 3. Voi taivas tuota hattua :-D Kuinkas sen nyt muotoilisin... Se on persoonallinen ja uniikki.
  Mutta bolero on oikeasti tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisittepa nähneet "hatun" Blogikuvaajan päässä. Se sopi niin hyvin, et meinasin kuolla nauruun!

   Poista
 4. Bolero on kaunis. Minäkin olen huomannut vuosien varrella, että pitsineuleen tekeminen on tosi kivaa. Harmillista, että Pallas-langat menivät sivusuun; mulla olisi ollut numero 2! Onnittelut kuitenkin voittajalle.

  VastaaPoista
 5. neuloo mopsien kanssa19. toukokuuta 2014 klo 21.05

  Lankahulluttelu oli hauskaa, minäkin hamstrasin ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen.
  Onnea numero kolmoselle, hienon palkinnon saat!
  Bolero on kaunis ja myssy-kori - no joo, sulka kruunaa sen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!