sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Helmi – krokotossutTämmöiset valmistui eilen:
Puikot: 2,5 lyhyet sukkikset, koukku 3 mm, neulottua 10 g ja virkattua  12g. Ohjeesta poiketen tein vaan viisi ”suomua” kun muuten lanka olis loppunu kesken. Tämä oli jämälankarojekti.

Minähän tunnetusti epätykkään virkkaamisesta. Siks varmaan Salon Seudun Kädentaitajat järkkää kaikki virkkausillat mun puotiin… ihan vaan kiusallaan.

Oikeesti on hirmu kivaakin kun on pakko opetella jotain uutta ja huomata et oppii. Ilman pakkoa en koukkuun olis tarttunut. Syksyn virkkausiltaan kokein krokovirkkuuta vauvantossuihin. Ihan noin vaan se ei menny – netistä löytyi vaan huivilinkkejä ja tätä piti tehdä ympyränä – siis ees sun taas työtä käännellen oikein ja väärinpäin. Alpakkatossut tuli valmiiksi ja päätin unohtaa koko krokon kunnes…

Teeteen Sirpa poikkes puodissa ja näki tossukat. Pyys ohjetta (Ou nou!) mut ku joku tykkää ni mä en kehdannu sanoa et en osaa…

Tämä vauvasetti valmistui joskus tammikuussa jo:
En edes tiedä onko näissä oikeaa krokotiilivirkkausta ku joka paikassa on vähän erilaisia ohjeita. Ja jokainen asiantunteva neuvoo vähän eri tavalla. Tää on ny Kroko à la Susu.  Myssys on vaan tavallista pylväskaarta. Ku tuli kiire enkä jaksanu ajatella miten se virkkuu menis ees ja taas tasona. Myssyn ainut (omasta mielestäni) nerokkuus on se, et se tehdään niinku sukan kantapää. Aika monessa ohjeessa tehdään ensin etureuna, sit päätellään reunoista ja neulotaan keskitakaosa. Lopuks ommellaan reunat keskiosaan kiinni. Vaikka mä tykkäänkin saumojen ompelusta ni onhan se aika järjetöntä kun saman asian voi tehdä kerralla valmiiksi…

Setin  ohjeen kera  lähetin teeteelle ja saatesanoina oli et ”Toivon, että joku teiltä TODELLA lukee sen OIKO ja tekeee tarvittavat korjaukset”. Omat taidot ei tuohon virkkuukieleen taivu vaikka muuten kyllä juttu luistaa liiankin kanssa.
 Teetee ja sitä myötä me teeteeShopit ja –myymälät ollaan mukana Uusi lastensairaala –talkoissa!
Jokaisesta 1.3.-31.12. myydystä teeteen helmi-vauvalankakerästä menee 10 senttiä Lastensairaalalle. Helmiohjeita on verkkosivuilla, verkkolehdessä ja verkkolehden tilaajille tulleessa helmi-Extrassa.

Ensi viikon aikana vietetään kaikissa maan teeteekaupoissa ”Neulomisen riemua” –viikkoa. Kaikki teeteelangat saa viikon ajan 20%:n alennuksella. Tarjous on voimassa myös verkkokaupassa johon pääset klikkaamalla TÄTÄ LINKKIÄ.

Ja meikäläisen uuden opettelu jatkuu – Kädentaitajien Makramé -ilta tulossa… Huh huh!

5 kommenttia:

 1. Onpas söpöt ja niin tyttömäiset:-)

  VastaaPoista
 2. Onpa söpö setti! Minä en ole vielä kroko-virkkausta kokeillut, joten kroko a la Marjut jää johonkin hamaan tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 3. neuloo mopsien kanssa10. maaliskuuta 2014 klo 14.04

  Suloinen setti! Takuulla moni innostuu noista!

  VastaaPoista
 4. Suloiset ♥ Pitäisköhän tehdä jo jemmaan, jos tytär vaikka sattuis löytämään miehen joskus itselleen ja tekis mummolle paapottavaa =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!