keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Olivia bolero ja messuliput

Tekstiiliteollisuus Oy täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Sitä juhlitaan tietenkin LANGALLA - kuinkas muuten. Juhlalanka on nimeltään teetee gaala!

Verkkolehdessä 1/2014 oli monta mallia juhlavalle langalle. Malli 6 näytti sopivan pieneltä tutustumisneuleelta. Eilen valmistui pikkutytön bolero nimeltään Olivia:

Mallin on suunnitellut Pitsi&Palmikon Laura Pulliainen. Lankaa tähän 2-3 vuotiaan kokoon kului pikkuisen toista kerää gaalaa ja reunuksiin 10 g alminaa. Puikkosuositus langalle on 4 mm, mutta valitsin suosiolla 3½ puikot, reunuksiin ehdotettiin 2,5 mm koukkua, mut mun koukku taisi olla kolmonen.
Gaala oli iloinen yllätys. Minähän tunnetusti inhoan kaikkia kimalteita ja paljetteja... Kuullessani tästä juhlalangasta viime syksynä niin ajattelin, että paljetit on tässä vaiheessa jo "so last season" mutta olen ymmrätänyt että kimalteiden suosio tulee jatkumaan vielä ensi talvenakin!

Tämä gaala on kivan kesäinen ja tosi riittoisa: 50 g:n kerässä 155 metriä ja koostumus 85 puuvillaa, 12 % polyesteriä ja 3% paljetteja. Langan paljetit on sopivan hillittyjä. Pakko myöntää et taisin vähän tykästyä... Ja venyin vielä virkkaamaankin! Purkaminen ei kyllä ollu kivaa ja saumoja ommellessa leikkelin langasta paljetit irti.

Hupsista keikkaa! Nyt vasta luin ohjeen viimeiset rivit ja huomasin et hihaa olis pitäny ommellessa vähän poimuttaa... Noo - tämä on nyt Susuversio ja sain näköjään hihan istumaan ihan sopivsti ilman poimujakin...
Sit se toinen juttu eli lipun Turun Kädentaitomessuille saa Miutsi ja Villavimma! Onnittelut! Laittakaapa viestiä (susanna at anjalin piste net) mihin lähetetään vai noudatteko puodista (tai jostain).

Viikonloppuna meidät siis löytää Turusta messuilemasta ja Puoti Annankadulla on lauantaina sulki.

Nähdään messuilla!

6 kommenttia:

 1. Soma bolero. Ja onnittelut voittajille. :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kuinka nätti bolero pikkuneidille. Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 3. Laitoin sulle Susu sähköpostia :)

  VastaaPoista
 4. APUA Susu. Löysin kirpparilta oikein edullisen vyyhdin teeteen Cacao-lankaa. Mitä muuta siitä voisi tehdä kuin kotivinkin boleron tai tuubihuivin. En löydä mitään ohjeita vaikka kuinka etsin ja onhan se lanka johonkin nyt kuitenkin käytettävä. Riittäisköhän yksi vyyhti jonkunlaiseen huiviin ?
  Olet ihana jos viitsit vastata, vaikka olet sinä ihana muutenkin, hihi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks vyyhti riittää vaikka minkälaiseen huiviin, kun siinä on 500 metriä lankaa! Ohjeita cacaolle löytyy teeteen verkkosiluilta (laitoin hakusanaks cacao) http://www.tekstiiliteollisuus.fi/ohjeluettelo.php?hakusana=cacao ja tietenkin verkkolehdistä (kai sä olet sen tilannu?) vanhemmat verkkolehdetkin voi selata. Ne löytyy osoitteesta http://www.tekstiiliteollisuus.fi/index.php?id=58

   Poista
  2. KIITOS ♥ Johan alkoi löytymään. Itse sain google-haulla tulemaan vain cacao-pavun kuvia =D Tokihan tuo verkkolehti tulee, mutta en ole aikaisemmin huomannut, että voin selata niitä vanhempiakin numeroita. Taas tuli opittua uutta =) Kiitos sinulle, olet edelleenkin ihana ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi!