lauantai 15. maaliskuuta 2014

Räsymatto Felted TweedHeinin Pia aikoinaan yllytti mua hankkimaan puotiin RowaninFelted Tweediä. Neulefriikki Pia teki siit ihanan kirjoneuleen… Ja pikkuhiljaa ittellekki tuli hinku tehdä siit jotain. Ensin tein parit lapaset mut sit halusin paidan! Mut ku kaikki värit oli niin ihania enkä osannu päättää et mistä väristä niin…
Otin kymmenen eriväristä kerää ! 

Kirjoneule ei kuuna päivänä tulis valmiiksi, mutta alusta alkaen oli selvää malli. Ihan selkeä ja suora perusnuttu. Koska mulla ei ikinä ole uusia vaatteita niin Mopsien kanssa neulova lähjoitti säälistä mulle joku aika sitten Brendan neuleen, joka on just oikean kokoinen ja mallinen. Siitä otin mittaa.
Tein mallitilkun, pesin ja laskin silmukat tyyliin näin ja näin monta mallitilkullista… (Oon tänki oppinut Mopsineulojalta).
Sit olikin raitavalintoijen aika. Siihen hommaan meillä osallistuttiin ”koko perheen” voimin:
Tassu ja Karvinen antoivat oman mielipiteensä… Kun me aikamme oltiin pyöritelty keriä eri järjestykseen niin annoin randomi stripe –generaattorin hoitaa raitavalinnan. Laskin, et 270 kerrosta ja kuus kerrosta/raita ja painoin entteriä:
Tämmöst tuli. Ja Päättelykeijulla oli aika urakka.
Hiha vähän janskätti mut siitäkin me Tassun kanssa tehtiin kaava:
Sen kaavan mukaan sit neulottiin.

Kauhee juttu kävi siin hihojen tekemisessä ku huomasin et lanka loppuu. Siis puodin hyllyssä olis ollu mut ei millään olsi parin hassun hiharaidan vuoks aloittaa uutta kerää! Siispä viestiä Piikulle et jos sillä vaikka olis jämälankoja… Tää on kans tätä et lankakauppias ens myy langat ja sit ostelee niiitä takaisin! Eikä oo ensmäinen kerta…

Ja sit tein molemmat hihat samalla kertaa – ajattelin et jos langat vieläkin loppuu n isit sävellän. Kerran meinas loppua (ku en muistanu et olin Piikut tätäkin väriä pyytäny) ja Karvis yllytti tekemään yhden erilaisen raidan:
Toi keltainen on nimeltään Karvisraita! Vois se olla Tassuraitakin, sillä Tassu tykkäs erityisesti juuri tuosta keltaisesta – Se kerä oli pätkänpätkänpätkinä koko neuleen ajan!

Lopputuloksesta tykkään (vaikka hihat pitää kääriä).
Kiva neule.
Peruskäyttöjuttu.
Tykkään.

Ai juu: Kaikkest eniten ihmetyttää lopullinen langan menekki:  vain 440 g ja mä olen sentään ainaski kokoa XXL! Puikoilla 3½ tikuttelin menemään. Paitsi sen toisen hihan yhden illan nelosella… Puolentoista tunnin neulomisen purkaa ihan helposti parissa minuutissa! 

Vaiks mä ne pura enkä parsi. Mukamas.

Joskus on vaan pakko venyy.

27 kommenttia:

 1. Oi että onkin pirtsakat raidat. Todella upea neule.
  Ihanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. neuloo mopsien kanssa16. maaliskuuta 2014 klo 7.58

  On pirteä, nätti ja just sun oloinen paita! Luonnossakin sen olen nähnyt, tosin hengettömän päällä, mutta onnistunut on!
  Vielä yksi vinkki : kun on löytänyt hyvän ohjeen, kavennuksineen kaikkineen, sitä kannattaa hyödyntää ja käyttää aina uudelleen, hmmm - kokemuksesta tiedän :) Ei aina niin väliä, että onko sama lanka vai eri, tein just valmiiksi nutun, missä ohje oli paksuhkoa lankaa nelosen puikoilla ja mulla oli ohutta lankaa 2,5 tai kolmosilla.
  Neuleeseen on kiva jättää joku pieni fiba, siitä tietää, että se on käsin tehty ja uniikki. Tykkään karvisraidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihan kaavan olisin säästäny mut Tassu "luki" sen(kin) lehden...

   Poista
 3. Voi että kun on kiva! Jos osaisin neuleita käyttää, niin tämmöttinen ois mun juttu. Vaan kun en käytä, kun tulee hiki. Ehkä vois tietty löytyä lankaa, joka ei vaatis kolmenkympin pakkasta ja tuuletonta keliä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei oo paha. Aika ohut eikä hiostanu (tänään)

   Poista
 4. Yhdellä sanalla: I-ha-na!

  -Mamarosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans. Se on tarpeeks yksinkertainen jä pöljä.

   Poista
 5. Tää on kyllä ihan huippu!!! Felted Tweedin värit on ihmeellisiä, kun tuntuu, että ne sointuu toisiinsa miten päin vain. Mullakin on kyseistä lankaa jemmassa, mutta en ole sitä koskaan vielä käyttänyt. Taidankin tästä lähteä tweedien etsintään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on vähän niinku kasvivärjätyt. kaikki passaa toisiinsa.

   Poista
 6. pirtsakat värit, on hyvännäköinen

  VastaaPoista
 7. Superkivan näköinen ja superlangasta! FT on kallista, mutta koska siinä on metrejä paljon, sitä menee tosi vähän! Tää on se lanka joka aikoinaan mulle opetti metrien tarkkailun. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et loppujen lopuks se ei sittenkään oo kallista vaikka yhden kerän hinta tuntuu kovalta. Hyvä opetus.

   Poista
 8. Upee pusero!
  Tassul terveiset meilt kaikilt!

  VastaaPoista
 9. Kivan näköinen raitaneule! Tein samasta langasta vihreä neulepaidan tuli aivan ihanan tuntuinen, mutta kauinkas kävikään kun menin ja pesin.... tuli aika piukka ja tiivis..heh!! elikää pese tooosi hellästi!

  VastaaPoista
 10. Mä pesin sen jo! Villaohjelmalla eikä käyny kuinkaan. Se olis vaikka saanu vähän kutistua, sillä helma lerpattaa ja hihat on liian pitkät... Mut tykkään silti. Kävin etukäteen valmistajan sivuilla lukemassa pesemisvaroituksia...Siinä oliski haastetta et miten huovuttaa hallitusti niin että vaan osa paidasta kutistuis ;-)

  VastaaPoista
 11. Pirtsakan kauppiaan pirtsakka neulepaita, ihania molemmat! Mie just sain valmiiksi neuletakin jonka neuloin 4.5 mm puikoill kun halusin siitä ilmastoidumman version jostain kummast syyst ;)

  VastaaPoista
 12. Pirtsakan kauppiaan pirtsakka neulepaita, ihania molemmat! Mie just sain valmiiksi neuletakin jonka neuloin 4.5 mm puikoill kun halusin siitä ilmastoidumman version jostain kummast syyst ;)

  VastaaPoista
 13. Hei! Upee neulepaita,pirteä,niinkuin tekijänsäkin.Olipa mukava nähdä kässämessuilla.Ja vielä sinne kaupallekin tullaan.Salkkari,lumiasta jo tekeillä.

  VastaaPoista
 14. Hei! Upee neulepaita,pirteä,niinkuin tekijänsäkin.Olipa mukava nähdä kässämessuilla.Ja vielä sinne kaupallekin tullaan.Salkkari,lumiasta jo tekeillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!