torstai 21. syyskuuta 2017

Stella Pitsihuivi ja kylmälaukut hyötykäytössä

Voi vitsit et on pakko blokata heti kun siltä tuntuu! Sillä nyt tuntuu mukavavalta. Kun se pitkään kestäny neuleplääh tuntuu olevan ohitte. Vihdoinkin. Alkoi oikeasti jo vähän huolestuttamaan. Blogikin hunningolla, koska miks kirjottelis mitään höpöhöpöä, jos mitään käsityökivaa ei tapahdu.
Tästä se lähtee. Alku oli kyllä tosi hankalaa - aloitin kolmeen otteeseen ja purin kans. En osannut keskittyä pitsikaavioon ollenkaan. Tuntui tervanjuonnilta. Jotenkin vaan yks ilta viime viikolla se sit lähti sujumaan ja nyt ollaan tässä:
Ihanan muhkea ja tarpeeksi iso käytettäväksi näin lenkkinä tai isona hartiahuivina.
Tämän huivin koko on 50x185 cm. Käytin koko kerän lankaa. Ohje löytyy suomeksi uudesta Kauneimmat Käsityöt Käsityön ABC 8, Sukat, Lapaset & Asusteet -lehdestä. Malli 61. Ohjeessa oli hapsut, mutta minä tikuttelin menemään niin pitkään kun lankaa riitti. Metrin verran jäi.
Hapsut ja tupsut ovat nyt kovasti muodissa, mutta olen sitä mieltä, että hapsut "pamppaantuu" ja sotkeentuu ennemmin tai myöhemmin ja jos kerran tekee kauniin pitsihuivin ja aika paljon aikaa käyttää (vaikka ei purkaiskaan välillä), niin pitkäikäisempänä ja kauniimpana säilyy käytössä ilman. Ohjeessa oli siis hapsut.

Lanka: Katia Stella, menekki 1 kerä, puikot 5 mm Knit Picks pyörökärjet 80 cm kaapelilla
Tykkäsin langasta, vaikka se onkin suurimmaksi osaksi muovia (80% akryyli), mutta voihan tätä kutsua myös alpakkalangaksi (10% alpakkaa) tai villalangaksikin (10% villaa). Värit liukuivat kauniisti - jopa tuo peessi sopi tähän värimaailmaan. Puodissa on kolme muutakin väriä: lilaharmaa, iloisenharmaa ja pinkki ja hinta on halpa. Vaikka mua itteäni ei yhtään innosta tuubit, niin sellainenekin olis kiva tästä langasta. Ihana kevyt, muhkea ja kutittamaton.

Päättelykeijukin poikkesi meille alkuviikolla. Rowanin Felted Tweed CALin kuudes vinkki ilmestyi alkuviikolla. Odotelin sitä innolla, mutta petyin kun olikin aika koota paloista isompia plokkeja. Ja mun palat ei oikein tuntuneet sopivan yhteen - virkkuukäsiala vaihtuu päivästä toiseen näin tottumattomalla... Siispä päätin pingottaa kaikki tähän asti virkkaamani palaset (=41 kpl).
Puodissa myydään kyllä pingotusrautoja, T-neuloja, sun muuta viimeistelyhilavitkutinta vaiks kui, vaan kun inspis iski, niin mitään sellaista ei ollut kotona. Siispä villaneulat (ne sentään on kässäpussissa vakiovarusteena), ikivanhat nuppineulat ja kaksi kylmälaukkua esille ja laukkujen jokainen sivu päällystettiin paloilla (mittanauha on autoavaimenperänä) ja suihkupullolla suihkittiin kosteaksi. Yön yli palat viettivät teljetyn oven takana saunan lauteilla tekeytymässä. Telkien takana ensinnäkin siks, et Tassun yks lempipaikka on saunassa ja yks lempiraapimis"puu" on styroksinen kylmälaukku. Kissaihmiset tietää mikä kamala sotku siitä syntyy...

Nyt on jo muutama kahden ja neljän palan blokki kasassa ja kovasti odottelen mitä seuraavaksi. Lanka Rowan Felted Tweed ja koukku Waves nro 3.

Kivaa sekin, että syksyn kaikki aktiviteetit taas alkavat ja alkaa normiarki. Mopsineuloja sai mut viimenikin seuraksi vesikipittelyyn ja tänään oli syksyn ensimmäinen Novellikoukku Salon Pääkirjastossa. Rentouttavaa ja kivaa oli, vaikka eka novelli olikin uusinta... Syksy on kiva. Neuleet on kivoi. Virkkuukin tuntuu kivalt. Kivakivakiva.

8 kommenttia:

  1. Ihanat värit tuossa huivissa, nam:-)

    VastaaPoista
  2. neuloo mopsien kanssa22. syyskuuta 2017 klo 7.40

    Kivakivakiva minunkin mielestäni. Nuo neliöt, kylmäboxit hyödynnettyinä, vesikipittelyt, se, että alkaa näyttää syksyltä ja toivottavasti kohta tuntuukin. Syksyllä kuuluu tuntua raikkaan rapsakalta. Eräs syksy vuosia sitten oli järkyn lämmin, lokakuun toisella puoliskolla puiden lehdet kauniissa ruskassa ja yli 10 astetta lämmintä, ilman takkia tarkeni hyvin. No, sitten tulikin lunta .
    Niin nostan peukkujani lappusillesi, noille virkatuille, värit eivät ole minun värejäni, mutta kehun niitä silti. Ja kokonaisuus tulee olemaan upea!
    Rentouttavaa viikonvaihdetta kirjan ja koukun kera!

    VastaaPoista
  3. Voi mahoton kuinka kaunis! ja nuo värit, kertakaikkiaan ihanat. Mikä työ, minulta jäisi tekemättä kyllä.

    VastaaPoista
  4. Kaunis huivi ja ihana lanka. Minunkin pitäisiottaa neulepuikot käteen. Innostus tulee aaltoina minulla. Askartelen, neulon ja teen kaikkea niin kauan että väsyn topulta ja sitten pitää taas keksiä muuta. Kauniita nuo virkkaamasi laput. Kiva idea nuo kylmälaukut.

    VastaaPoista
  5. Ihanan pehmoisen näköistä lankaa.
    Tuohan onkin hyvä pingotusvinkki kissaperheeseen. Tuossa ei katit pääse makoilemaan joka palan päällä, niin kuin ne yleensä tekevät ;)

    VastaaPoista
  6. No jo mä otsikosta ihmettelin, että mitä se Susu nyt on keksinyt. Tuohan onkin ihan hyvä pingotusalusta, pienempään tilaan nuo nyt meni kuin jos tasamaalla olis palat olleet. Jänskä kyll nähdä mimmonen peitto valmiina on.

    VastaaPoista
  7. Voih, kadekade! Sulla on jo noin monta lappua, mä vaan tuskittelen noiden muutamien kanssa. Ja cal sylkee malleja, joihin en koske. Kun ei ole pakko ellei tahdo. Ja pöydällä on vaiks kuinka monta keskittymistä tai laskemista vaativaa, joiden aikana ei voi keskittyä telkkariin. Pitääkö siis aina vaan aloittaa uutta, ja sitte on ihan sukat sekaisin, mitä tekis. Heh. Parempi näin kuin viikon takainen fiilis....
    Kauniit värit huivista, ja nätti se on kyllä.

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis ja pehmoinen huivi. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!