tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lankakakkuja Mathildedahlissa

Minähän en virkkaa. Paitsi kerran vuodessa on pakko johonkin vähän isompaan työhön venyä. Tällä kertaa se oli huivi. "Lankakakuthan" ovat nyt kovasti hotteja. Niitä on vähän jokaisella toimittajalla ja syksy näyttää siltä, että lisää tulee.

Teeteen Rainbowstahan olen jo aikaisemmin neulonut kaksikin huivia. Molemmat tosi kauniita omasta mielestäni. Ohjetta virkattuun on kyselty ja Katian Spring Rainbow -langan mukanahan sellainen tuli. Ja minä tarttumaan koukkuun... Eka yritys meni purkuun, kun kolmosen koukulla tuli liian tömäkkää jälkeä. Nelosella saattoi tulla liian löysää, mut ei sitä nyt solkenaan purkuhommiin ryhdytä!

Huivi tuli valmiiksi juuri ennen omaan Mahtildedahlin Kesäkauppavuoroani. Kuvat siis Mathildedahlista.
Lanka teetee Rainbow, 4 mm Waves-koukku, langan menekki 145g.
Koska lankaa oli jäljellä vielä vähän, mutta se ei olisi riittänyt kokonaiseen mallikertaan, niin päätin virkata reunaan vielä kerroksen rapuvirkkausta.
Siinä se puotipuksu yrittää houkutella asiakkaita kesäkauppaan oman huivinsa, Rakulan korun ja Salo Designin tuolin avulla...

Reissu Mathildedahliin oli mulle työmatkan lisäksi kiva ja elämyksiä täynnä oleva perheloma. Äiti ja Isä olivät päättäneet tehdä kesäretken sinne. Huoneet varattiin Ruukin majatalosta. Yritin varata kahden hengen huonetta lapsen varavuoteella, mut ei ne myyneet. Onko viiskymppinen liian vanha varavuoteelle? Joka tapauksessa vanhan ruukin tiloissa meitä odotteli viihtyisät huoneet, enkä muista koska viimeeksi olisin nukkunut yhtä makeasti koko yön! Harmi vaan, että huoneesta ehti nauttia vaan vähän aikaa.
Ekan "työpäivän" jälkeen siirryin kiiruusti muutaman kymmenen metrin päähän kesäteatteriin, jossa Tukkijoen esitys oli jo ehtinyt alkaa. Näytelmä oli vauhdikas ja hauska. Kylmä tuuli puhalsi mereltä, ja väliajalla käytiin huoneissa hakemassa lisää vaatetta... Minäkin puin takin alle vielä pyjaman ja harmittelin, että olin sittenkin jättänyt kotiin sen hömpsypullon, jonka hetken mietin ottavani mukaan. Sisäinen lämmike ei olisi ollut yhtään pahitteeksi...

Kesäteatterin jälkeen kävimme syömässä herkulliset pizzat Ruukin Krouvissa. Ravintolan keittiö meni kiinni, jo yhdeksältä, mutta äiti oli käynyt tekemässä tilauksen etukäteen ja saimme loistavaa palvelua. Ruokailun jälkeen isä poistui hotellihuoneeseen jalkapallon seuraan ja me äidin kanssa teimme pienen iltakävelyn vierasvenesatamaan.
 Jossa saatiin viimein sitä lämmikettäkin...

Koska kesäkauppamme (ja kaikki muutkin kaupat siellä) aukeaa vasta yhdeltätoista, niin aamulla oli kivasti aikaa käydä katsomassa alpakoita...
Ennen sitä saatiin herkullinen aamiainen pöytään tarjottuna:
Majatalon aamupalalautasen kaikki makoisat herkut olivat lähituottajilta. Paitsi Brie, joka oli Ranskasta... Aamiainen tarjoiltiin pöytään, kahvikuppia käytiin täyttämässä tarpeeksi usein ja jälkiruuaksi tuotiin vielä pieni makea. Meille tarjottiin mustikkapaiirakkaa. Hotelliaamiaisen muniin ja pekoniin tottuneesta tuo saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta pitkälle päivään sen kanssa pärjäsi ja maut olivat suussa sulavia!

Aamiaisen jälkeen ehdimme vielä tutustumaan Teijon Tehtaat -näyttelyyn:
Ja kävellä katsomaan lisää alpakoita:
Harmittaa, etten älynnyt ottaa viedokuvaa kolmesta pikkuaplakasta, jotka kirmaili pellolla leikkien ku kissanpennut. Ne oli NIIN söpöjä!

Seuraavatkin lankakakut ovat puotiin saapuneet. Nyt en minäkään en nokka pystyssä voi kenellekään tokaista et "Meillä ei MUOVIA myydä"! Paptya Cake on nimittäin ihan kokonaan akryyliä...

Yllättävän mukavalta neulominen kuitenkin tuntui. Lanka ei natissut puikoilla ollenkaan eikä hiostanut. Oliskohan syynä se, et materiaali on ihan premium-akryyliä... Jotain oli siitäkin langasta neulottava ja mitäs muuta ku huivia. Matkakässyksi sopivaa "aivot narikkaan" mallia:
Puikkoina kokeilin uusia 5 mm Prym Ergonomics Pyöröjä. Puikot tuntuivat kivalta ja tykkäsin kaapelista. Se on jollain materiaalilla pinnoitettu teräsvaijeri. Ei menny kipparalle ja muutenkin puikot tuntuivat kivalta käteen. Vähän kyllä naureskelin ittekseni et nyt on Susu uransa huipulla kun neuloo muovilankaa muovipuikoilla...
Ainakin värit on hauskoja ja tästä langasta tehty asuste ei varmasti pistele! Näissä kuvissa huivi on vielä viimeistelemättä, mutta tällä hetkellä se on kostutettuna ja puikkovaijerein pingotettuna puodin takahuoneessa tekeytymässä. Tämäkin lanka löytyy muiden muassa Mathildedahlin Kesäkaupastamme, joka on auki huomenna keskiviikkona viimeistä päivää! Kuudelta alkaa purkutyöt. Eli vielä ehtii...

Kiva ja opettavainen kokemus yhteistyöstä naapurikauppiaiden kanssa on takana ja toivotaan, että ensi kesänä jatketaan!

Kiitämme jo tässä vaiheessa kaikkia Pop up -puodissamme vierailleita. Jos et kesäkauppaan päässyt tai joku tuote jäi mieleen kutittelemaan, niin meidän kaikkien eli Anjalinin, Salo Designin, Bobon, Leino Designin, Rakulan ja Kaunoleningin tuotteita löytyy Salon keskustasta!

3 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa25. heinäkuuta 2017 klo 21.41

    Sullahan oli sitten ihan loma, vaikka töissä olitkin! Tosi hieno juttu ja mukava ympäristö, eikö vaan ! Nätit huivit, melkein kiinnostuin ja tulenpa katsomaan ihan livenä niitä ja sua kanssa.

    VastaaPoista
  2. Nätti virkauttu huivi ja muovihuivissa on kivat värit. Alpakkavarsavideo olis varmasti tuonut hymyt huulille. Kiva tapahtuma varmasti ollut ja kokemusta kaikille.

    VastaaPoista
  3. Harmittavasti en ehtinyt pyörähtää kulmilla, kun oma kesälomareissu vei ihan eri suuntaan. Olen kyllä tässä pienessä päässäni miettinyt, että mikähän Susuun on mennyt, kun korvissani kaikuu tuo Meillähän ei muovia myydä ;-) Mutta hyvännäköisiähän nämä kakut on, sitä ei käy kieltäminen. Ja kauniit huivit niistä olet tehnyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!